Jeśli przeprowadzisz się do nowego kraju, po zmianie regionu w telefonie będziesz mógł rozpocząć ściąganie aplikacji lub pobieranie plików w sklepie App Store.Należy pamiętać, że zmiana ustawień regionu lub kraju w telefonie iPhone może mieć pewne konsekwencje. Obejmują one dostosowanie jednostek temperatury, kalendarza, systemów miar, pierwszego dnia tygodnia, formatów daty i liczb oraz dostępności aplikacji i treści specyficznych dla regionu.
Jak wyczyścić telefon iPhone?
Przejdź do Ustawień i stuknij w Ogólne > Przenieś zawartość lub wyzeruj iPhone’a > Wyzeruj. Wybieranie opcji: OSTRZEŻENIE: Wybranie opcji Wymaż zawartość i ustawienia powoduje usunięcie całej zawartości. Zobacz: Wymazywanie iPhone’a.
Czy iPhone zapisuje lokalizację?
Jeśli usługi lokalizacji są włączone, iPhone regularnie wysyła do Apple (w anonimowej i zaszyfrowanej formie) geotagowane dane lokalizacyjne pobliskich hotspotów Wi‑Fi i masztów sieci komórkowych (jeśli urządzenie obsługuje tę funkcję), pomagając w rozbudowie bazy danych lokalizacji hotspotów Wi‑Fi oraz masztów.
Dlaczego nie mam internetu podczas rozmowy iPhone?
Wyłącz i ponownie włącz sieć komórkową Wybierz kolejno opcje Ustawienia > Sieć komórkowa i upewnij się, że sieć komórkowa jest włączona. Jeśli sieć komórkowa jest wyłączona, włącz ją ponownie. Następnie sprawdź, czy sieć jest dostępna.
Dlaczego nie mogę pobrać aplikacji na iPhone?
Jeśli na urządzeniu nie ma aplikacji App Store, możliwe, że jest na nim włączony nadzór rodzicielski. Dostosuj ustawienia funkcji Zakupy w iTunes Store i App Store i upewnij się, że dla ustawienia Instalowanie aplikacji opcja Pozwól jest włączona. Aplikacja App Store powinna ponownie pojawić się na urządzeniu.
Czy wyzerowanie iPhone usuwa wszystko?
Usunięte dane nie są już widoczne w aplikacjach na iPhonie, ale nie są wymazywane z iPhone’a. Aby trwale usunąć z iPhone’a całą swoją zawartość i ustawienia, wymaż iPhone’a.
Co się usuwa przy ustawieniach fabrycznych?
Aby usunąć wszystkie dane z telefonu, możesz przywrócić go do ustawień fabrycznych. Przywracanie do ustawień fabrycznych nazywane jest też „formatowaniem” lub „twardym resetem”.
Jak wyczyścić do zera iPhone?
Stuknij kolejno opcje Ustawienia > Ogólne > Przenieś zawartość lub wyzeruj [Urządzenie] Stuknij opcję Wymaż zawartość i ustawienia.
Kto widzi moją lokalizację iPhone?
Gdy znajomy udostępnia Ci swoje położenie, widzisz je na mapie w aplikacji Znajdź . Uwaga: Dostępność funkcji udostępniania położenia oraz znajdowania osób zależy od kraju i regionu. Jeśli chcesz widzieć, jak daleko są Twoi znajomi, upewnij się, że opcja Dokładne położenie jest włączona dla aplikacji Znajdź.
Jak sprawdzic gdzie ktos jest iPhone?
W aplikacji Znajdź możesz wyświetlać bieżące lub ostatnie znane położenie swoich urządzeń. Stuknij w Urządzenia na dole ekranu, a następnie stuknij w urządzenie, które chcesz zlokalizować. Jeśli można zlokalizować urządzenie: Położenie urządzenia zostanie wyświetlone na mapie.
Co wylaczyc w iPhone za granicą?
Wyłączanie roamingu w iPhonie Kliknij 'Sieć komórkowa’. Kliknij 'Ustawienia sieci komórkowej’. Kliknij suwak obok opcji 'Roaming’, aby ją wyłączyć. Roaming został wyłączony!
Co to za kod * 3001 12345 #*?
*3001#12345#* i przycisk zadzwoń – wejście do ukrytego menu operatora sieci. *936# i przycisk zadzwoń – sprawdzanie, czy telefon kwalifikuje się do aktualizacji oprogramowania. *3370# i przycisk zadzwoń – włączenie trybu EFR (Enhanced Full Rate) #3370# – wyłączenie trybu EFR.
Czy w telefonie muszą być włączone dane komórkowe?
Włączanie/wyłączanie komórkowej transmisji danych Komórkowa transmisja danych musi być WŁĄCZONA, jeśli chcesz: Odbieranie lub wysyłanie wiadomości multimedialnych. Udostępniać połączenie internetowe innym urządzeniom.
Jak zmienić kraj lub region iPhone?
Język i region iPhone’a wybierany jest podczas konfigurowania urządzenia. Jeśli podróżujesz lub przemieszczasz się, możesz zmienić język i region. Przejdź do Ustawień i stuknij w Ogólne > Język i region.
Dlaczego nie mogę pobrać aplikacji z App Store?
Jeśli na urządzeniu nie ma aplikacji App Store, możliwe, że jest na nim włączony nadzór rodzicielski. Dostosuj ustawienia funkcji Zakupy w iTunes Store i App Store i upewnij się, że dla ustawienia Instalowanie aplikacji opcja Pozwól jest włączona. Aplikacja App Store powinna ponownie pojawić się na urządzeniu.
Jak zmienić swoją lokalizację na iPhone?
Stuknij przycisk Informacje obok adresu, który chcesz zmienić. Stuknij opcję Popraw położenie na mapie i przesuń ikonę zgodnie z potrzebami. Stuknij opcję Gotowe.
Dlaczego aplikacja nie jest dostępna w Twoim kraju?
To pytanie jest zablokowane i nie można na nie odpowiadać. Jeśli zmieniałeś już kraj to możesz dopiero zmienić kraj po 12 miesiącach od poprzedniej zmiany.
Czy za Apple ID trzeba płacić?
Stuknij opcję Utwórz bezpłatny Apple ID. Wybierz datę urodzenia i wprowadź swoje imię i nazwisko. Stuknij opcję Dalej. Stuknij opcję Użyj bieżącego adresu e-mail lub Adres e-mail iCloud gratis.
Czy Messenger na iPhone jest płatny?
Zapewnij sobie stały kontakt z innymi dzięki naszemu bezpłatnemu* uniwersalnemu komunikatorowi, który oferuje nieograniczone rozmowy tekstowe, głosowe oraz wideo – także grupowe. Nowe ustawienia prywatności pozwalają wybrać, kto może się z Tobą skontaktować i gdzie mają być wysłane wiadomości.
Czy wszystkie aplikacje na iPhone są płatne?
Większość najlepszych aplikacji dostępnych w sklepie App Store można pobrać za darmo. Część z nich może jednak oferować płatne funkcje lub usługi, które mogą poprawić jakość doświadczenia użytkownika.
Czy wyzerowanie iPhone usuwa wirusy?
Wirus z iPhone’a może być usunięty poprzez zresetowanie ustawień telefonu i przywrócenie go z kopii zapasowej. Sprzęt może być odtworzony z backupu iCloud lub z tego na komputerze (w tym przypadku konieczne jest podłączenie dwóch urządzeń).
Czy wyzerowanie iPhone usuwa iCloud?
Zawartość przechowywana w usłudze iCloud nie jest usuwana podczas wymazywania urządzenia.
Co się stanie jak wyzeruje iPhone?
Wyzeruj iPhone’a Przed sprzedażą iPhone’a musisz usunąć absolutnie wszystkie dane, które się na nim znajdują.
Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych traci się zdjęcia?
Czy przywrócenie ustawień fabrycznych produktu spowoduje usunięcie zapisanych zdjęć lub filmów? ZRESETOWANIE produktu nie usuwa nagranych filmów ani zdjęć. Powoduje jednak przywrócenie ustawień fabrycznych.
Czy warto robić ustawienia fabryczne?
Nie zapomnij o przywróceniu ustawień fabrycznych telefonu – dzięki temu usuniesz ze sprzętu wszelkie poufne dane (np. logowania do stron internetowych) oraz pliki, w tym zdjęcia i wideo. To niezwykle istotne, jeżeli dbasz o bezpieczeństwo i nie chcesz, aby wszelkie poufne informacje wpadły w niepowołane ręce.
Co trzeba zrobić przed resetem telefonu?
Przed wykonaniem resetu telefonu, jeśli nie jest on zainfekowany wirusami, warto zrobić kopię zapasową danych. Zdjęcia, filmy i inne pliki możemy zawsze skopiować na kartę pamięci lub na dysk komputera. Z kolei dane takie, jak hasła, zakładki, czy historia przeglądanych stron warto zsynchronizować.
